Deze lekkere en gezonde maaltijd zet je in een handomdraai op tafel!

Nodig voor 4:

  • sesamolie (scheutje)
  • sobanoedels
  • groenten naar keuze: Chinese kool, paprika, courgette, wortel, peultjes, erwten, …
  • ajuin
  • geroosterde sesamzaad: witte of zwarte
  • kruiden en specerijen: peper, scheutje sojasaus, gedroogd pepertje (facultatief)
  • lente-ui
  • kimchi

Marinade tofu:

  • sojasaus
  • sesamolie
  • mirin (rijstwijn)
  • Sriracha (chilisaus) of een andere pikant saus

Werkwijze:

4 uur op voorhand:

  • maak de marinade met de opgegeven ingrediënten
  • laat de tofu uitlekken en snij de tofu in blokjes
  • meng de tofu onder de marinade en laat koel rusten

Tegen etenstijd:

  1. Tofu: bak de tofu in een pan apart tot er een krokant korstje verschijnt (indien nodig: overtollig sap weggieten) en houd apart
  2. Kook de sobanoedels volgens de instructies en houd apart
  3. Snij de groenten in de gewenste vorm: reepjes, blokjes, …
    Wok de groenten in de pan met sesamolie: start met ajuin en voeg er de groenten één voor één aan toe (je start met de meest harde en eindigt met de meest zachte)
    Voeg de kruiden en specerijen toe.
  4. Als de groenten klaar zijn (ze mogen nog ‘beet’ hebben), voeg je de sobanoedels en de tofu toe. Je werkt af met lente-ui, sesamzaad en wat sesamolie .
  5. Je serveert het gerecht met een portie kimchi in een aparte kom.

Smakelijk!