Kimchi pannenkoeken – of ‘Kimchi Jeon’ – zijn lekkere, hartige pannenkoeken. Erg geschikt voor veganisten, op voorwaarde dat je vegan kimchi, zoals Ferula’s kimchi, gebruikt.

Het is bovendien heel simpel en snel te maken. Ze zijn een ideale sidedish of een snelle hap met wat rauwkost of een slaatje.

Je kunt deze kimchi pannenkoeken zo eenvoudig of rijk maken als je zelf wilt (al wordt het dan ‘Kimchi Jeon’ met een twist).
Eenvoudig = je gebruikt enkel kimchi uit de pot; rijk = je voegt ook nog ajuin, gesnipperde wortel of andere groenten toe bij het beslag.

Nodig voor 4 pannenkoekjes:

  • 150 gr kimchi mét vocht (pikante of milde)
  • 110 gr bloem (al dan niet glutenvrij)
  • 1 lente-ui
  • water
  • plantaardige olie
  • geroosterde sesamzaad
  • sojasaus met een beetje sesamolie
  • facultatief: ajuin, gesnipperde wortel/courgette/…
  • facultatief: zout (of suiker indien je wat zoeter wenst)

Werkwijze:

  • Snijd de lente-ui en/of andere groenten fijn; houd wat lente-ui apart voor bovenop
  • Snijd de kimchi in kleinere stukjes
  • Meng de kimchi en de lente-ui (en eventuele groenten), bloem en eventueel zout en suiker tot een beslag. Voeg water toe indien nodig.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan; neem een eetlepel beslag en spreid uit in de koekenpan. Schep zoveel pannenkoekjes als er in de pan passen.
  • Bak ze ongeveer 3 minuten aan één kant en draai voorzichtig om met een spatel. Bak ze nog zo’n 2 minuten op de andere kant.

Afwerking:

Dien op met gesneden lente-ui, geroosterde sesamzaad en een dipsausje van sojasaus met een beetje sesamolie.

Smakelijk!