Kimchi op je boterham, ideale dagelijkse kost! Easy peasy én gezond. Kimchi is zo’n smaakmaker dat je eindeloos kunt variëren. Het pimpt je boterham of sandwich tot een mooi ogende én gezonde maaltijd of tussendoortje.

Wij kozen voor advocado en humus als basisbeleg.

Nodig voor 2 boterhammen:

  • 2 sneetjes brood; eventueel geroosterd als je dat lekkerder vindt
  • halve avocado
  • halve theelepel limoen
  • 70 gr humus
  • peper en zout
  • bieslook of peterselie, gesnipperd
  • facultatief: rauwe groenten zoals schijfjes tomaat, schijfjes komkommer, geraspte wortel, gepekelde rode biet, (veld)sla

Werkwijze:

Avocado:

  • plet de avocado met een vork en voeg de limoen toe tot je een smeuïg smeersel bekomt
  • voeg peper en zout toe; en wat cayennepeper voor de spicy-lovers
  • snij de kimchi fijn
  • strijk de avocado op de boterham, voeg eventuele rauwe groenten toe en leg de kimchi erboven op
  • werk af met de kruiden

Humus:

  • maak (of koop) de humus zoals je gewoon bent; je vindt humusrecepten bij de vleet op het internet
  • snij de kimchi fijn
  • strijk de humus op de boterham, voeg eventuele rauwe groenten toe en leg de kimchi erboven op
  • werk af met de kruiden

Smakelijk!