Dit hapje van zoete aardappel met kimchi is een zalige combinatie. Als ik gasten te eten heb, probeer ik minstens 1 nieuw gerechtje uit. Dit hapje was een ingeving van het moment en iedereen was laaiend enthousiast. Ook na een twee en derde keer blijft dit hapje scoren. Tijd om te delen dus!

De zachtheid van de zoete aardappel en de doorsmakende, ietwat zurige, kimchi vullen elkaar perfect aan. Overigens zijn alle gerechten met aardappel, al dan niet zoete, goed te combineren met kimchi.

Ik maak dit hapje op voorhand en leg het op een schaal. Als de gasten komen, verwarm ik de schaal zo’n 10 minuutjes op een zachte temperatuur (60°C) in de oven zodat het hapje licht warm is. De sojasaus doe ik er net voor het opdienen bij. Je zou dit gerechtje ook als een onderdeel van een maaltijd kunnen maken. Dan maak je de bolletjes gewoon wat groter.

Nodig voor 4 hapjes:

  • zoete aardappel, ca. 250 gram (dat is 1 grote zoete aardappel of 2 kleinere)
  • Ferula’s kimchi: ik neem de versie met granaatappel, ca. 1,5 eetlepel
  • sesamzaad, geroosterd (wit en/of zwart)
  • sojasaus
  • peper en zout

Werkwijze:

  • Kook de zoete aardappelen gaar.
  • Plet de zoete aardappelen tot puree, kruid af met peper en zout.
  • Neem twee eetlepels kimchi uit de pot en snijd de kimchi fijn.
  • Maak een kuil in het midden van elk aardappelbolletje en vul met de fijngesneden kimchi; rol het aardappelbolletje weer toe zodat de kimchi in het midden zit en je deze niet meer ziet.
  • Strooi sesamzaad rondom de buitenkant van het aardappelbolletje.
  • Vlak voor het opdienen lepel je wat sojasaus over het aardappelbolletje.

Smakelijk!