Gepofte zoete aardappel met kimchi. Zeiden we al dat kimchi en (zoete) aardappel een perfecte match zijn? Met ‘jacket patato’ of gepofte aardappelen kun je eindeloos combineren. Dus gebruik gerust je favoriete vulling of andere groenten dan deze die hier beschreven staan. Neem liefst een drietal soorten groenten, waarvan één een koolsoort omdat kolen geweldig gezond zijn.

Wij kozen voor koolrabi omdat die zo zalig krokant zijn, gegrilde pompoen en erwtjes. We werkten af met Ferula kimchi met granaat.

Nodig voor 1 zoete aardappel:

  • 1 zoete aardappel
  • 100 gram koolrabi (of een andere kool zoals savooi, witte kool), geschild en grof gesnipperd
  • 60 gram gegrilde pompoen
  • 30 gram erwtjes, verse of ontdooid als ze uit de diepvries komen
  • peper en zout
  • olijfolie
  • sojasaus (eventueel)
  • 100 gram kimchi
  • raketsla of veldsla

Werkwijze:

Aardappel:

  • borstel de aardappel schoon (niet schillen!)
  • plaats de aardappel in zijn geheel in een vuurvaste schotel in de oven op 200°C gedurende 40 minuten

Gegrilde pompoen:

  • was de pompoen (niet nodig om te schillen)
  • snijd de pompoen in dobbelstenen en doe in een vuurvaste schotel
  • overgiet met een beetje olijfolie, kruid met peper en zout, roer om
  • plaats de schotel in de over op 200°C gedurende 20 minuten (je kunt dit samen met de aardappel in de oven doen, zo bespaar je energie)

Overige groenten:

  • neem een pan en doe er wat olijfolie in
  • bak de gesnipperde koolrabi, voeg er de erwtjes bij
  • voeg op het einde de gegrilde pompoen toe
  • kruid met peper en zout
  • werk eventueel af met wat sojasaus

Afwerking:

Snijd de gepofte aardappel doormidden op een bord, duw de twee helften uit elkaar. Schep er de gebakken groenten in, werk af met kimchi en raketsla. Je kunt er nog sesamzaad of geroosterde pitten aan toevoegen.

Smakelijk! Laat ons weten wat jouw gebruikelijke favoriete vulling is. Probeer er ook eens kimchi aan toe te voegen. Wij zijn benieuwd naar het resultaat!