Over Ferula

Het verhaal van Ferula

Ferula brengt eerlijk, gezond en biologisch voedsel op de markt. Lekker eten, waar je écht blij van wordt.

Achter Ferula’s kimchi zitten twee zussen en een nichtje: Jung-Ja en Julie Clément en Amélie. Jung-Ja is afkomstig van Zuid-Korea en Julie is van Indiase afkomst. We kwamen samen terecht in hetzelfde gezin in Gent. Amélie is de dochter van Jung-Ja.
Samen staan wij in voor de productie en Julie neemt de zakelijke kant voor haar rekening.

Wij houden van natuur, cultuur en avontuur. We werken met natuurproducten en laten de natuur haar werk doen. Eten is ook cultuur, zeker als  het kimchi betreft: gemaakt met ‘vergeten’ groenten, terwijl fermentatie een eeuwenoud gekende bewaartechniek is. 

We hebben Ferula’s kimchi opgestart omdat er in Vlaanderen geen lekkere kimchi te koop is. Het gerecht is nochtans een bewezen meerwaarde in ons voedingspatroon.
Stiekem hopen we dat heel België verslingerd raakt aan het gerecht, net zoals wij dat zijn! En dat moét lukken, want kimchi is niet alleen gezond, het is ook gewoon heel lekker.

Ferula verwijst naar de naam van een plantenfamilie. Prometheus gebruikte de ‘Ferula communis’ als toorts om het vuur van de gode te stelen en naar de aarde te brengen, terwijl de ‘Ferula asafoetida’ ook wel godenvoedsel genoemd wordt.

En dat wil Ferula’s kimchi zijn: hemels voedsel dat niet meer weg te denken is uit onze eetgewoontes!

 

Ferula's kimchi

Traditionele kimchi is vrij pikant. Om tegemoet te komen aan de Westerse smaak bieden wij ook een mildere variant met fruit aan. We plannen trouwens nog heel wat meer smaken op de markt te brengen!

Wist je dat er in Korea meer dan 100 varianten bestaan?!

Veilig

Ferula's kimchi wordt op gezette tijdstippen in het labo getest. Niet alleen om de houdbaarheid te bepalen, maar ook op inhoud en goede micro-organismen.

Kwaliteit

Wij gebruiken verse groenten in het volledige proces en laten de bacteriën hun werk doen. Er zijn geen toevoegingen van welke aard ook: geen bewaarmiddelen of kleurstoffen.

BIOLOGISCH

Onze kimchi is bio-gecertificeerd! Dat betekent dat minstens 95% van de ingrediënten van biologische oorsprong is.

Vegan

In onze kimchi zit geen enkel product van dierlijke oorsprong. Traditioneel voegt men vissaus toe, wij gebruiken sojasaus en sojamelk!

AMBACHTELIJk

We kuisen onze groenten zelf en maken en snijden onze kimchi met de hand. We laten de stukken wat groter. Dat komt de smaak ten goede! Je kunt de kimchi immers zelf nog fijner snijden als je wilt.

ecologisch

Alle groenten en het meeste fruit dat we gebruiken is van binnenlandse oorsprong. We verpakken ook enkel in glazen potten.
We werken afvalarm: we gebruiken bijvoorbeeld de geschikte schillen voor groentebouillon.