Kimchi gebruiken

Hoe gebruik je kimchi?

Kimchi is een veelzijdig product dat zich goed laat variëren in de keuken en op de gastentafel:

  • als slaatje bij een zomerse barbecue
  • als onderdeel in een poké bowl
  • met een omelet of een croque
  • als topic in een broodje hamburger (vegetarisch of vlees)
  • als toevoeging bij een pastaschotel, rijstschotel of wokgerecht
  • als vullend onderdeel in een wrap (veggie, kip of rund)
  • als bijgerecht bij een buffet: je serveert de kimchi in een aparte kom op tafel en laat de gasten zichzelf bedienen

 

Kimchi eet je bij voorkeur koud. Je kan het ook warm eten maar dan verlies je grotendeels de aanwezige melkzuurbacteriën. 

Je hoeft je eetgewoontes heus niet radicaal om te gooien om regelmatig kimchi te eten. Kimchi is een perfecte aanvuller bij je gekende gerechten.

Inspiratie nodig? Bekijk onze recepten eens! En neem zeker ook een kijkje op onze Pinterest.

Zomers broodje met kimchi

Zomers broodje met kimchi

Ideale temperaturen voor een zomers broodje met kimchi. Hoewel de Koreanen kimchi oorspronkelijk maakten om zich in de...

Kimchi op je boterham

Kimchi op je boterham

Kimchi op je boterham, ideale dagelijkse kost! Easy peasy én gezond. Kimchi is zo’n smaakmaker dat je eindeloos kunt...

Hoewel Koreanen dagelijks kimchi eten, zullen wij dat in West-Europa niet zo snel doen. Toch is een regelmatig gebruik van kimchi – net als yoghurt en andere probiotica – een weldaad voor je darmbacteriën!

Hoe kimchi bewaren?

Ongeopend bewaar je Ferula’s kimchi afgesloten in de frigo voor 6 weken. Zodra de pot geopend is kan je het resterende deel verder in de frigo bewaren voor zo’n 4 weken.

Tip: zorg ervoor dat je de groenten zo min mogelijk in contact laat komen met de lucht, duw ze dus weer onder het sap en voeg indien nodig een beetje gezouten water toe.

Bij het openen van de pot is het normaal dat de druk, die ontstaat als gevolg van de fermentatie, vrijkomt.  Geen paniek dus.

Hoewel de koude temperatuur van de frigo het fermentatieproces iets vertraagt, blijft het fermentatieproces duren. De kimchi rijpt dus gewoon verder, wat er voor zorgt dat een lange bewaring invloed kan hebben op de smaak en knapperigheid van de groenten.

Als je kimchi bruin wordt of sporen van schimmels vertoont is hij niet meer geschikt voor consumptie.